Vi anbefaler BIFF – LGBT-propaganda 2014

Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) starter onsdag 24. september, og som vanlig er det en egen skeiv del på programmet, det BIFF har valgt å kalle LGBTpropaganda. Dessverre er det slik at kun et fåtall, kanskje kun én, av disse filmene vil bli vist på ordinær kino. Derfor håper vi at så mange som mulig får med seg filmene under BIFF.

Skråblikk ønsker å trekke frem tre filmer fra årets program:

Boys
15 år gamle Sieger bor sammen med sin enslige far og sin utagerende storebror Eddy, og vier mesteparten av sin tid til skole og friidrett. Og det er ikke bare idretten som kaller: Blant løperne på Siegers stafettlag er den uforutsigbare og eventyrlystne Marc. Mens laget ligger i hardtrening foran det nasjonale stafettmesterskapet, sliter Sieger med å skjule sin fascinasjon for lagkameraten, og når Marc omsider gjengjelder oppmerksomheten, tvinges Sieger til å konfrontere hva attraksjonen består i: Er det vennskap – eller noe mer?

Nånting måste gå sönder

En ektefølt, gripende og sterk visuell historie om identitet, seksualitet og de destruktive krefter som kan ta overhånd før man finner sin indre styrke. Den unge Sebastian har forlatt sin identitet som mann og lever også som kvinnen Ellie, i et grenseland mellom kjønn. Han har mange venner, men er allikevel ensom. Når han treffer Andreas  er tiltrekningen umiddelbar og de innleder et intenst forhold. De drømmer om å reise vekk sammen, men Andreas sliter med å akseptere at han har følelser for en av samme kjønn. Samtidig som forholdet er i ferd med å gå under, føler Sebastian at den selvsikre kvinnen Ellie vokser seg sterkere og blir en mer dominerende identitet.

The Case Against 8

Mot slutten av 2008 fikk de kristenkonservative lobbyistene i California presset gjennom en lov som gjorde det ulovlig for par av samme kjønn å gifte seg. Dette skjedde kun seks måneder etter at ekteskap mellom to menn eller to kvinner ble legalisert i delstaten. I THE CASE AGAINST 8 følger vi to homofile par som ikke vil la sin kjærlighet begrenses av flertallets diktatur eller de konservatives mektige lobbyapparater. Med seg på laget har de to stjerneadvokater – en uventet allianse mellom to advokater fra den liberale og konservative siden i amerikansk politikk, som tidligere kjempet på hver sin side i rettssaken Bush vs. Gore etter valget i 2000.

I tillegg til disse tre filmene, er det mange andre bra filmer du bør få med deg! Se visningstider og omtaler av alle filmene i LGBTPropaganda her.

Vi sees på festivalen!

Leave a comment